Известие

Collapse
No announcement yet.

Работна температура на Алфа 156 1,9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Zarini Покажи съобщение
    Нещо май те дразни моят опит и стаж , а?
    И пак подвеждаш колега с некомпетентни постове - термостатът на 1,9 JTD отваря на 88 градуса, чети повече книжки, а не само форуми - приятелски съвет, ще ти е явно от полза
    Сигурно милион пъти е коментирано че колите които идват от Италия термостата им отворя по рано както е случая с колегата petar_taskov т.е. той няма проблем с термостата ...Затова тези книжки не ме вълнуват, по скоро ти гледай реалноста
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Стрелката на температурата не е заковалала на 90 градуса никога, както каза един колега този феномен съм забелязал на 2.4 жтд мотори. Термостата ми е изправен, и на диагностика си показа, че колата работи в оптималните си температури, и тази чертичка преди 90 според диагностиката не е 70 гртадуса или просто е неточно показание. Това е моята опит с доказателства!
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Реалността, мдаааа...
        Коментирано е, ама правилното тълкуване е важно, а именно: италианките обикновено са карани до смърт от италианци (разбирай мърлячи), които години наред не сменят масло, камо ли антифриз, забравят напълно за навременна профилактика и т.н., и второ - вкараните у нас джамбазите ги вадят срещу жълти стотинки направо от скрапа.... в резултат - "уморен или блокирал термостат" с характеристики далеч от необходимите, а милионите "спецове" правят мъдрото заключение, че за италианките било нормално да работят при по-ниски температури на ДВГ-то, мърдала стрелката, щот`била по-чувствителна и сума ти още смехотворен фолклор

А от личен горчив, изпразващ джоба опит - и двете италианки от подписа имаха пълния набор "италиански" симптоми, които напълно изчезнаха след профилактика и смяна на антифриз и термостат, по-старата вече 40 хил.км. работи като "немкиня" и няма хък-мък.
        Alfa Romeo 147 JTD 115hp+
        Fiat Croma 2.4 Mjet 200hp

Comment

Нещо май те дразни моят опит и стаж , а?
          И пак подвеждаш колега с некомпетентни постове - термостатът на 1,9 JTD отваря на 88 градуса, чети повече книжки, а не само форуми - приятелски съвет, ще ти е явно от полза
          Колега, мойте уважения към труда ти, но все пак ми се струва, че е редно и ти да уважаваш труда на другите...........
          Изказвания от сорта БОКЛУК, ми се струват неумесни.....
          И само да ти кажа, че си в грешка, защото 1,9JTD ми се струва много общо понятие........прочети ти по-подробно пък тогава се напъвай.
          Защото при 156-цата термостата започва да отваря на 78-82гр. а е максимално отворен на 88гр.

Дай ми логичен отговор на този въпро и туковиж си ме съгласил.

На 70г. е още студена, а на 110г. вече прегрява, защо ни трябва да ги знаем?????

Аз казвам, че уреда не е пропорционален.

Абсолютно точно колега, просто уреда показва много по-точно между 80 и 100градуса което всъщност е важно да знаем.
          Attached Files
          Last edited by haljscho; d.m.y г., 11:28.
          sigpic
          Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
          156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
          147 JTDm 140-Малката манекенка
          GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
            Колега, мойте уважения към труда ти, но все пак ми се струва, че е редно и ти да уважаваш труда на другите...........
            Изказвания от сорта БОКЛУК, ми се струват неумесни.....
            И само да ти кажа, че си в грешка, защото 1,9JTD ми се струва много общо понятие........прочети ти по-подробно пък тогава се напъвай.
            Защото при 156-цата термостата започва да отваря на 78-82гр. а е максимално отворен на 88гр.

Дай ми логичен отговор на този въпро и туковиж си ме съгласил.

.
            Колега, бих могъл да ти дам точен отговор, но ще трябва да си опреснявам поне два месеца знанията по топлотехника, металознание, двигатели с вътрешно горене, управление на технологични процеси и поне още 10-ина науки, на които даже имената не помня , но накратко - температурата на антифриза като функция от хода (отварянето, респективно дебита на охлаждащата течност) на термостата е хистерезисна, ще рече със закъснение и различна в двете посоки - нагряване и охлаждане, значи термостатът трябва да работи изпреварващо, за да поддържа температурата в тесни граници ...

Но в края на краищата темата трябва да е в помощ на автора й и други колеги с подобни проблеми, доста хора си изказаха мнението, в свободна страна живеем и нека всеки тълкува прочетеното както желае.

Милиони безаварийни километри на всички съфорумци!

Comment

Колега, бих могъл да ти дам точен отговор, но ще трябва да си опреснявам поне два месеца знанията по топлотехника, металознание, двигатели с вътрешно горене, управление на технологични процеси и поне още 10-ина науки, на които даже имената не помня , но накратко - температурата на антифриза като функция от хода (отварянето, респективно дебита на охлаждащата течност) на термостата е хистерезисна, ще рече със закъснение и различна в двете посоки - нагряване и охлаждане, значи термостатът трябва да работи изпреварващо, за да поддържа температурата в тесни граници ...

Но в края на краищата темата трябва да е в помощ на автора й и други колеги с подобни проблеми, доста хора си изказаха мнението, в свободна страна живеем и нека всеки тълкува прочетеното както желае.

Милиони безаварийни километри на всички съфорумци!
              Колега, първо да се извиня за израза, но съдейки по твоите изказвания мога да кажа само едно: По тая поляна дето сега ти пасеш, явно ние сме пасли и след това с...и по нея, затова че колко стаж и опит имаш ( незнам в какво за което моля да ме извиниш) - това е добре, но нали знаеш - човек се учи докато е жив, затова че нямам какво повече да ти кажа.

Да, темата трябва да е в помощ а не да обърква хората!!!
              Last edited by pininfarina; d.m.y г., 08:33.
              sigpic
              Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
              Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Извадката е за тези, които са се доверили на производителя и са купили негов автомобил (като мен), а подлагат на съмнение елементарната му инструкция за експлоатация - ако има такива, явно са по-велики и от него

Цитат:
                "The pointer should normally be towards the middle of the scale"
                Край на цитата
                Attached Files
                Last edited by Zarini; d.m.y г., 02:56.

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                  Стрелката на температурата не е заковалала на 90 градуса никога, както каза един колега този феномен съм забелязал на 2.4 жтд мотори.
                  И за него това са "градски легенди", поне за 136 коньовия. Стрелката си се движи според натоварването. Я го разръчкай и гледай какво става. Тоест може да се стабилизира на 90C или малко преди нея, но при положение, че караш по магистрала с постоянна скорост (>120). В градско (ако София се брои за такова), няма такъв филм, защото ту си спрял ту педала до дупка и температурата варира от средата между 90 и 100 и до средата между 80 и 90C.
                  Само на мен ли ми прави впечатление, че колегата е направил уточнение, че става дума за около 100км/ч скорост. То при тази скорост е съвсем нормално показанието му от 80+ градуса и няма никакъв проблем с термостата. Термостат много лесно се разбора дали е постоянно отворен. - когато е изстинала колата пали и като стигне показанието до първата възможна чертичка пипа маркуча преди него, който идва от радиатора. Ако е топъл, значи наистина термостата е за смяна. Ако е студен, а след него маркуча е топъл, значи всичко е ОК - тоест термостата е затворил.
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Working...
                  X